vineri, 2 octombrie 2009

Iubire falsa sau adevarata ?


Postul asta este pentru colegele mele cu care vorbeam in bucatarie despre iubire....si relatii deschise si sex cu alte persoane decat cea pe care o iubesti.

Spuneati ca nu puteti concepe asa ceva.
Hmmmm
Pai sa ne gandim logic si dupa toate teoriile in vigoare.
Cand iubesti pe cineva inseamna ca vrei sa il vezi happy sa il stii zambind si sa fie fericit.
Dar daca ceea ce il(o) face fericit este o alta persoana . Sa fie cu o alta persoana , uneori chiar si fara tine de fata. De ce i-ai refuza asta cand poate de multe ori i-ai spus ca ai face orice pentru el(ea ) ? Asta nu intra in categoria orice ? Eu zic ca da.
Nu se presupune ca iubirea e despre sharing and giving? Sa imparti sau sa il daruiesti altcuiva nu e tot din dragoste?
O sa veniti sa spuneti ca da...dar el de ce nu renunta daca stie ca ma face sa sufar ... Hello...ne invartim in jurul cozii , vorbeam de sharing and giving si de a nu fi egoisti.Iubirea dupa spusele umanitatii e o kestie altruista de sacrificiu nu una egoista. Ce facem ? Rescriem istoria?
Tu ai incercat fructul acesta ? Nu ..pentru ca spui ca nu concepi, hhehehe nu aveti idee toti acei care dati cu pietre cat de subtire este linia intre nu concep si vai ce placut este. Nu o sa va tin teorie acum despre asta, nu e in scopul meu sa va conving. Scopul meu era sa va arat ca poate nu stiti sa iubiti indeajuns. Sau ca judecati prea repede uneori si spuneti ca singurul mod de a iubi este exclusiv unul pe celalalt.

Chiar spuneau unii ca e mai bine sa te ascunzi si ca asa nu te-ar deranja ca celalalt sa te insele. Ce nu stii nu te doare , insa oare e etic ? E moral ca el sa se ascunda de tine ? Sa trebuiasca sa faca asta ...
Mie nu mi se pare. De ce? Pentru ca trebuie sa te minta si nu ar vrea asta.

Putem si pot scrie multe insa din a fi sincer si deschis cu persoana iubita si care te intelege si te accepta cum esti si a fi ascuns si a minti pentru a avea o aventura ce vi se pare mai etic ?

Mie clar prima varianta. Ooo si sa nu credeti ca e usor.Pentru ca suntem crescuti si educati in anumite valori false.Iar in noi se duc uneori lupte cumplite.

Va sarut pe toti.

18 comentarii:

  1. puiule, pai daca e fericit cu altcineva, de ce mai e cu mine? asta ar fi asa, o intrebare la nivel pur teoretic, pusa in termeni destul de categorici si exclusivisti; in al doilea rand, poate e bine sa se stabileasca lucrurile astea de la bun inceput, ca sa stie toata lumea la ce sa se astepte si daca ii comvin conditiile. mie una nu mi-ar comveni sa aud brusc si dintr-o data ca nu mai sunt pe primul plan, e un egoism (datorat unui ego care nu prea imi mai incape in piele), dar macar o spun deschis. in schimb, daca stiu din prima clipa cum stau lucrurile, inca mai pot face o alegere. cine stie, poate chiar aleg sa imi comvina :P

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi mult ...my secret admiror ... ;)
    Legat de " e fericit cu altcineva , de ce mai e cu mine" .... el/ea are voie sa fie fericit doar cand e cu partenerul ? In rest...cam forbidden ? Nu cred ca e fair gandirea asta. Plus ca ne referim la lucruri ..nu la sentimente...tocmai asta incerc sa evidentziez... ca sentimentul de iubire ar trebui sa fie acelasi kiar daca el/ea ....s-o spunem pe aia directa... si-o trage cu altul/alta.

    RăspundețiȘtergere
  3. ok..., tind sa cred ca se face o confuzie intre jocul erotic si dragoste. Oare dragostea ne interzice accesul la jocurile erotice? daca da... eu nu vreau sa iubesc ... Intr-adevar, ideal este sa afli anumite lucruri de la inceput, dar ce te faci daca descoperi in timpul unei relatii cat de mult iti doresti sa-ti traiesti fanteziile? simti ca persoana de langa tine nu le va accepta, ce alegi: o relatie incorsetata ce te impinge chiar sa-ti traiesti fanteziile cu altcineva, sau o relatie deschisa ce-ti poate oferi mari satisfactii? eu le-am trait p'amandoua ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Te invit sa iubesti din tot sufletul tau, sa simti cum pasiunea iti mistuie sufletul si inima si fiecare respiratie sa fie numai pentru persoana respectiva, sa vrei sa ii daruiesti viata ta si tot ce e mai bun pe lumea asta si atunci vei intelege ca actiunile tale sunt cele care dor cel mai mult. Pentru ca indiferent de sentimente(care intr-adevar raman neschimbate)alegerile pe care le facem ne definesc si chiar daca sunt consimtite de celalalt partener sunt mistuitoare. Intotdeauna cand IUBESTI .............. restul e doar joaca :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cand iubesc o fac cu toata pasiunea.
    Nu o fac cu jumatate de suflet sau cu un sfert.

    RăspundețiȘtergere
  6. Minti!Daca ai fi iubit vreodata, cu adevarat, n-ai fi debitat postul asta. Esti inca un copil...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu e adevarat... exista doar un mod de a iubi? Batut in cuie ? Exista adevar absolut? Stii tu "anonimule" ce simt si cum simt?

    RăspundețiȘtergere
  8. Se spune ca omul se indragosteste de aprox. 15.000 ori in viata dar poate sa nu iubeasca niciodata cu adevarat. Iubirea adevarata este intre tine si ea si atat, inseamna sa iti ajunga ce iti da ea. Daca nu iti ajunge si cauti in alta parte atunci n-o iubesti cu adevarat.Poate sint mai "old fashion" dar ceea ce tu numesti invartit in jurul cozii eu numesc egoism.Am un feeling asa ca la tine iubirea inseamna mai mult sex decat altceva ( nu zic ca asta n-ar conta intr-o relatie).Cand spui pasiune nu trebuie sa te gandesti numai la nopti fierbinti in asternuturi ude si mirosind a esente de trandafir. Pasiune inseamna si romantism, intelegere, puterea de a sta langa cineva fara a-l face sa sufere , fara a-i cere ceea ce pentru el pare imposibil doar pentru ca ai tu un vis de indeplinit.In fine, fiecare iubeste cum stie si cum crede...

    RăspundețiȘtergere
  9. de ce iubirea trebuie sa fie doar intre 2 persoane? De ce nu poate sa fie intre 3 persoane sau 4 ? De ce confundati iubirea cu sexul ? Eu nu vorbesc sa faci sex cu o alta persoana si sa o faci pe ea sau el sa sufere. Eu vorbesc sa faci sex cu o alta persoana cu consimtamantul sau participarea ei . Nici nu vorbesc sa faci sex si sa te ascunzi de cea pe care o iubesti pentru ca in acel moment nu o mai respecti. Nu ai langa tine o persoana care sa gandeasca in acest mod .. nu stai langa ea... dar daca ai si sunteti pe aceeasi frecventza si iubiti sexul..atunci nimic nu este interzis in numele iubirii ci totul este permis in numele iubirii.

    RăspundețiȘtergere
  10. M-am suparat! Scrisesem un mega comment si am descoperit si o alta optiune sa nu mai fiu "anonim"( n-am bagat de seama de la inceput), am vrut sa modific si am sters tot. Nu mai am rabdare s-o iau de la capat cu explicatiile dar pot sa concluzionez ceva: niciodata femeile n-o sa fie de acord cu barbatii ( cred ca sta in firea noastra chestia asta), iubirea, ca si fericirea, este un ideal, se concretizeaca doar prin cativa fluturi in stomac si cam atat, restul e orice altceva dar nu iubire. Totul se petrece intr-un context, depinde de personalitatea fiecaruia, de prejudecati, de mandrie, de libertatea de gandire , de educatie.Daca e vorba de sharing and giving , de iubire totala de ce nu s-ar aplica si la altele nu numai la sex, spre ex in fraza care ai spus-o tu "Eu vorbesc sa faci sex cu o alta persoana cu consimtamantul sau participarea ei"sa inlocuim actiune "a face sex" cu " a ucide" ( nu vreau sa exagerez, dar e un exemplu). Parca nu mai e asa normal, deja iubirea totala nu mai e totala, e limitata . Sint de acord ca trebuie sa facem o diferenta intre moral si prejudecata, insa realitatea este cu totul alta iar daca mergi pe pricipiul ca poate exista si iubire totala ai sa ramai singur pentru ca nimeni nu-ti poate darui absolut totul fara limite.Daca ne referim strict la sex, e posibil sa ai parte dar pe o perioada scurta, pentru ca de-a lungul timpului oamenii se schimba.Ai cam deschis " cutia Pandorei" cu postul asta... I rest my case now.Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Deja cred ca esti mult prea pe langa si poate data viitoare descoperim si cine esti.

    Eu de la inceput in postul asta am vb de iubirea neconditionata nu de nebunia neconditionata. Apoi...cred ca mai toata lumea a inteles ca vb de sexul in afara cuplului.
    Cum ai ajuns tu la a ucide si alte lucruri prapastioase...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai inteles gresit ce-am vrut sa zic sau poate m-am exprimat eu prea dur ( am tendinta asta cateodata). Prin exemplu meu am incercat sa evidentiez ca, pentru majoritatea femeilor( ca sa nu vb la modul general) sexul in afara cuplului e o nebunie si de neconceput iar pentru ele a cere asa ceva este mai curand o dovada ca nu le iubesti decat ca le iubesti.Poate pentru ca ele nu inteleg prin iubire neaparat sex....Incearca sa n-o iei personal,doar comentez pe marginea unui subiect interesant, nu caut polemici si respect parerea oricui, tot ce spun e ca trebuie sa privesti lucrurile din mai multe unghiuri.
    PS : dai o bere pentru trafic :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am inteles. gresit am inteles ca asta spui. Nici nu am incercat sa sustin ca femeile gandesc altfel sau majoritatea gandeste altfel caci nici barbatii nu sunt mai prejos din contra. Daca vei privi pe site-urile de swinging o sa vezi ca cupluri cauta femeie . Foarte rar cupluri cauta barbat. Sau cupluri cauta cupluri cu ea bi. Deci e clara directia.
    Doar mi-am spus parerea despre cum simt eu ...si ce simt eu. Si de asemenea cum cred eu ca ar trebui privite lucrurile. Nu sustin ca eu am dreptate iar restul nu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Apropo... dau si berea....daca as sti cui.

    RăspundețiȘtergere
  15. Oh, scuze sint la munca , asa e cand incerci sa faci `nshpe mii de lucruri odata .Is me, Kinder:D

    RăspundețiȘtergere
  16. Kinder...yeah... ai rezolvat :D ...
    Daca ai sti tu cate colege de la mine de la munca sunt facute Kinder.. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Uhm, ar trebui sa-l pun pe Chybryt sa le ceara drepturi de autor alora care folosesc porecla asta.

    RăspundețiȘtergere
  18. haha ... Kinder ... wtf... care iti e id-ul de mess ? Da un mail pe adrian@houselan.ro

    RăspundețiȘtergere