joi, 21 ianuarie 2010

Facultatea de cercetatori


Vreau sa ma fac cercetator....
E cea mai faina meserie...

Cum mi-a venit ideea? Hmm , nu mai stiu exact dar cred ca eram prin jurul unui radio si am auzit cum minunatii astia de cercetatori au mai descoperit ei ceva. Nu imi aduc bine aminte exact ce..dar era ceva de genul ca nu stiu ce tip de ambalaje ale produselor de larg consum faciliteaza aparitia bolilor de inima ..Banala stirea aparent insa daca stam si ne gandim sau mai bine zis stau eu si ma gandesc cu muzica bubuind in cap , cum draq au ajuns cercetatorii aia sa studieze ei tocmai ambalajele produselor ? Si ce munca asidua trebuie sa fi fost sa iei ambalaje de tot felul sa le sortezi pe diverse categorii si apoi sa te apuci sa faci studii pe ele si de aici vine alta ramura care ne zice cum au ajuns ei la bolile de inima ca banuiesc ca acolo au si ei departamente unde le paseaza de la unii la altii . Domne ia tu ambalajul asa ca eu l-am studiat... n-am gasit nimic ia vezi tu gasesti ceva? Si dupa studii intense apare stirea cu cercetatorii de natia X au aflat ei ceva.
Buuuuuuuuun. In stirile astea nu cred ca ati auzit vreodata de cercetatori romani..astia nu fac nimic . Sunt bugetari , lucreaza la stat si momentan cerceteaza intens optimizarea statului , nu de alta dar banii sunt putini si nu au ce studia desi ai zice ca ambalaje goale ar putea studia si ei ...ca banuiesc ca nu costa sa aduca fiecare de acasa cate un ambalaj .. unu' un cofraj de oua , unu ambalaju' de la ciocolata si uite asa ar pune si ei de o cercetare.
Vreau sa aud si eu cercetatorii romani care au cercetat ei intens au descoperit in aceste zile ca cercetarea nu este eficienta in Romania.
Bai..dar ma gandesc ca cercetatorii astia cand se apuca ei de cercetat se gandesc la un premiu Nobel... cica bai hai sa ne cercetam si noi ca poate luam milionu' ala de euro ( care apropo din cauza crizei nu va mai fi 1 mil euro ) .

Eu propun pentru eficientizarea cercetarii sa producem in premiera mondiala Facultatea de Cercetatori. "Ce vrei tu puiule sa te faci cand o sa fii mare?" si raspunsul sa vina prompt : "Eu cand o sa fiu mare vreau sa ma fac cercetator" . Bai ce noroc pe copii astia noi ca vor putea alege meseria asta . Pentru mine e cam tarziu. De ce sa facem facultatea asta ? Pai pentru ca nu suntem eficienti in cercetare. Cercetarea se face asa ..care nu reuseste sa ajunga mare dupa facultatea pe care o face in scoala se apuca el si cerceteaza . Astfel adunandu-i pe toti la un loc vom putea crea niste standarde , niste obiective , le vom da o directie clara cercetatorilor. Nu vor mai fi ei asa de capul lor ... cercetam gunoaie ca ne-a venit sa cercetam gunoaie. Nu nenicule ...ca sa cercetezi ce vrei tu va trebui sa detii un ISO in cercetare si 2 masterate.

Astept comentarii mai multe decat la postarea precedenta unde v-am facut PROSTI. Acum vreau sa va fac facultate pentru viitorul vostru si al copilasilor vostri.



P.S. Imi cer scuze adevaratilor cercetatori care banuiesc ca sunt oameni ai draq de destepti, insa au un defect majoritatea ...mor necunoscuti.

6 comentarii:

  1. of, micutul geniu aduce argumente in favoarea genialitatii sale...da' sa stii ca ideea nu e proasta, ar fi f funny sa studiez la Facultatea de Cercetatori Adrian Lungu :)) .. dar daca te acrediteaza atunci si eu imi trag universitate si ii pun numele Megan Fox :D

    "hai sa punem de-o cercetare" :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cercetare nu se face in Romania. Banii sunt putini spre deloc si munca prea complicata pentru cineva care chiar lucreaza productiv pentru un domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  3. da , stim asta irre , multe lucruri nu merg in tzara asta .
    Am incercat doar sa fac un pic haz de necaz si deloc infatuat cred ca am fost amuzant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar ai fost amuzant. Iar P.S-ul spune foooarte multe. I couldn`t agree more.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu suport cand aud comentariul "nu sunt bani pt cercetare, nu sunt bani pentru invatamant, doctori" si lista poate continua
    Fratilor Romania nu e o tara mica, sunt bani, dar hotii prea multi.

    RăspundețiȘtergere