marți, 26 mai 2009

Cat valoreaza viata ??

Nici nu stiu cum sa incep. E o intrebare stupida pe care multi au studiat-o inainte si s-au tot straduit sa ajunga la un raspuns. Unii spun ca viata nu se masoara in bani... altii vin cu sume astronomice si greu de atins doar ca sa iti arata ca viata e de nepretuit sau nu ai bani sa o cumperi.

Insa v-ati gandit uneori ca in jurul vostru sunt oameni pe care ii puteti salva cu 1 leu ? Ati observat zilnic ca sunt situatii la care spunem cu consternare cum sa te sinucizi ca ai o datorie.. o rezolvi cumva. Insa vreodata v-ati pus in situatia acelui om si v-ati intrebat cum a ajuns el inconjurat de prieteni sa faca acest pas ? Ati observat ca atunci cand dispare un om... toti cei din jurul lui spun ca fost om bun , linistit care nu deranja pe nimeni ..ce mai "painea lu' Dumnezeu" si totusi e mort . Oamenii sunt indiferenti si nu le pasa ...decat teoretic .

De ce draq scriu eu despre asta? Asa simt ... sunt gandurile mele de ceva vreme si ma intreb daca merita. Toti te compatimesc cand esti intr-un necaz insa nimeni nu poate sa te ajute... nici macar nu se straduiesc sa faca asta.

Stau de cateva zile si ma gandesc stupid cati oameni m-ar regreta...si recunosc ca sunt momente cand ma indoiesc ca si familia m-ar regreta. Cati oameni ar regreta cu adevarat ... si am descoperit ca ar regreta sigur bancile la care am credite , cei carora am sa le dau bani si alte persoane care aveau de castigat de pe urma mea. Acele persoane sigur ar regreta....dar nu ar plange dupa mine .... ar plange dupa banii aia care au ajuns la mine si vor trebui sa ma caute pe lumea cealalta sa ii ceara inapoi.

Celelalte persoane cu siguranta vor zice...era baiat bun, era baiat muncitor , facea sex al draq de bine si juca fotbal ca un nebun insa dupa 10 min. ar fi uitat. Poate ca unii ar suferi mai mult...dar in cele din urma ar depasi momentul cu greu si intrebandu-se non-stop de ce ai disparut ....fara sa se gandeasca ca am disparut din cauza indiferentei lor. Din cauza nepasarii ...

Sinucigasii dispar din cauza nepasarii.... cand nimanui nu ii mai pasa de tine atunci dispari.
Atunci cand vezi ca in jurul tau toti spun vai...ce nasol ....lasa ca o sa se rezolve si apoi se detaseaza de tine...ca esti baiat mare si rezolvi , ca esti matur si ca tre' sa le iei in piept pe toate si sa te lupti cu ele. Insa nimeni nu se intreaba niciodata de ce copilu' matur vine si cere ajutor. Poate pentru ca simte ca a luat prea mult in piept si nu mai poate respira?

Fumatul poate ca ucide fizic pe cineva.... indiferenta omoara psihic...si de multe ori si fizic.

5 comentarii:

  1. Nu crezi ca "sinucigasii sunt lasi?? i a gandeste toata lumea da de greu( toata lumea!), nu crezi ca nu ar mai exista oameni daca toti ne am curma viata?????
    indiferenta este altceva par example': ma doar n cot ca lu' vecinu' i a murit capra .....etc....
    Ma rog....parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca e vorba si de lasitate.Dar ce te faci cand cineva incearca toate caile posibile omenesti si nu reuseste sa gaseasca o solutie la o anume problema? Cand se duce si in stanga si in dreapta si cere ajutor si se loveste doar de contemplarea oamenilor si de prefacuta lor grija...
    Atunci cand cauta cu disperare o solutie la problema si singura solutie pe care o mai gaseste este sa dispara sa fuga de tot.
    Cum poti sa ajuti un asemenea om ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu si ...ai sa razi .....dar am patit o chiar eu ...nu mai gaseam nici macar ajutor din partea familiei mele si ca sa vezi! m am reintors unde toti ar trebui sa ne reintoarcem si culmea uitam! doar o simpla cerere catre Dumnezeu m a salvat si vb de salvarea materiala.....a doua zi am avut resursele materiale ..hmmmm ca prin minune nu i asa? Dar iata un muritor care ti o poate confirma real chiar intamplarea. poopici ..si retine doar o cerere catre Domnul te va ajuta emotional/moral/material.

    RăspundețiȘtergere
  4. ai dreptate in modul tau . dar eu cand spuneam out of options scosesem si aceasta varianta din calcul.
    era varianta cand te simti disperat si nici macar Dumnezeu nu mai e acolo sa il simti ca iti poate da o idee. Cand te lupti cu tine si gandurile negre. Cand gandurile negre castiga.

    RăspundețiȘtergere
  5. Citat "Cand gandurile negre castiga"!!! nu merge....ne reintoarcem la: lasitate...psihic slab.....delasare ...si POATE INDIFERENTA fata de propria ti persoana.....
    Un om normal cu toate gandurile negre are o raza/o speranta.....provine si din educatie, iti iei modele .....vezi in tata , mama , sora , oamenii sarmani etc..pana si Stefan cel Mare a spus Cu Dzeu inainte si se avanta in lupte! so......psihic labil .....dragul meu ....a fost molima...ghilotina si cu toate astea oamenii tineau de viata si da! a fost Hitler si tot tineau de viata lor nu si luau viata pt ca o pretuiau !!!! gandeste te la vremurile din trecut si ti voi raspunde cu o intrebare Ce faceai daca traiai in acele vremuri iti luai viata inca din pruncie????

    RăspundețiȘtergere