miercuri, 27 iulie 2011

Despre nebunia "National Arena"

Desi sunt in Polonia inca sunt la curent cu ce se mai intampla prin tara , prin fotbalul romanesc si implicit zilele astea nebunia cu "National Arena" si celebrul meci anulat.
E o nebunie ce se intampla dupa parerea measi inca o data noi romanii ne aratam fata de fatalisti si nepriceputi.

Cu ce se incep ... sa incepem cu marea stire Argentina a anulat amicalul cu Romania , maaaare tragedie as spune, evident ironic . Din punctul meu de vedere mai bine ca s-a intamplat asa. Sa presupunem ca neserioasa nationala a Argentinei ar fi venit la Bucuresti . Deja tribunele ar fi fost pline de oameni nemultumiti...de ce? Pai pentru ca nu e posibil sa faci asemenea afacere sa nu poti sa cumperi mai mult de doua bilete la un meci . E incredibil . Am fost pe destule stadioane din lume nicaieri nu mi s-a spus ca trebuie sa prezint buletinul si ca pot cumpara doua bilete. De ce ? Pentru ca acolo altele sunt masurile de prevenire a "bisnitei" nicidecum interzicerea accesului la cumpararea biletelor . Daca cineva ar da in judecata federatia cu siguranta ar castiga in secunda doi , e neconstitutionala aceasta decizie. Dar sa revenim la nemultumitii care deja ar fi in tribune si deja probabil ar comenta la preturile imense practicate de magazinasele din incinta magazinului. Incepe si meciul si realist vorbind la ce jucam acum Argentina cu Messi s-ar distra cu noi . As vrea sa imi imaginez in tribune o "mare galbena" care ar canta si ar sustine nationala pana in minutul 90 indiferent de scor. Dar cum zicea un cunoscut jurnalist zilele trecute ce cantece sau scandari avem noi pentru a ne purta nationala spre victorie. Cine ne aude moare de ras , doua scandari mari si late "Romania , Romania" si "Pe ei , pe mama lor" . In rest nimic iesit din comun. Dar in imaginatia mea este cam asa in minutul 60 este un 2-0 pentru Argentina , nationala nu joaca nimic ca de obicei ... ce se intampla , lumea huiduie , lumea pleaca acasa. Ce am avea in finalul meciului ? Trei sferturi din 55.000 locuri goale . DAR AVEM STADION . :)

Si acum revenind la o declaratie a "nasului" care a zis ca nu se pune problema sa joace echipele de club inaintea nationalei pe "National Arena" . Ca cica ar fi un bun national . Aici ma bufneste rasul si imi aduc aminte ca sunt in Polonia . Sunt in Wroclaw unul din orasele ce vor gazdui 3 meciuri pentru CE 2012 . Insa inainte de aceste 3 meciuri acest stadion va fi utilizat la maxim . Desi e un stadion destinat in mare fotbalului , ghiciti ce, inaugurarea o va face George Michael cu un concert , apoi va fi o nebunie de Monster Truck iar apoi un meci de box intre Klitschko si Adamek . Toate aceste evenimente doar pentru inaugurarea si cred ca intr-un interval de o luna . Dupa aceea echipa locala de care nici nu ati auzit Slask Wroclaw se va muta pe acest stadion si va juca tot campionatul . Nu am vazut pe nimeni la televizor sa spuna ca e o blasfemie ca acest stadion sa fie utilizat inainte de Euro 2012.

Si totusi se face tamtam ca niciodata , ma gandesc eu ca altele ar fi intrebarile .... inca nu avem raspunsuri de ce stadionul asta a costat dublu decat a facut licitatia , adica eu ma gandesc ca atunci cand faci o licitatie si castiga firma care a oferit cele mai bune conditii si cel mai mic pret sa faca in acele conditii propuse , pentru ca bag mana in foc ca exista inca doua alte mari firme care au participat la licitatie si care au avut oferte mai mici decat valoarea finala a stadionului .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu